Lustrumcongres Vereniging voor Vrouw en Recht in Utrecht

download (1)Donderdag 13 november vindt in Ottone aan de Kromme Nieuwegracht 62 in Utrecht van 13.30 tot 18.30 uur het Jubileumcongres plaats van de Vereniging voor Vrouw en Recht (VVR) Clara Wichman. Onder het motto: ‘Recht zonder m/v?’ zal het gaan over het voor en tegen van afschaffing van sekse als juridische categorie. De toegang is gratis; aanmelding is verplicht (bron: persbericht).

Waarom zullen we sekse wel registreren, en geloof en etniciteit niet? Waarom zou iedereen óf man óf vrouw moeten zijn? Hoe moeten we zonder m/v verder met zaken als het afstammingsrecht, de sport en openbare toiletten? De vereniging werd in 2004 opgericht nadat het ministerie van Justitie de subsidie had beëindigd aan het Clara Wichman Instituut (CLWI, 1987-2004), een expertisecentrum op het gebied van vrouw en recht. Een aantal actieve feministische juristes wilde met name de netwerkfunctie niet verloren laten gaan en richtte de nieuwe vereniging op.

Lees ook:Bizar Republikeins voorstel: ‘genital-checking’ in openbare toiletten
Lees ook:Gemeente Utrecht krijgt ‘genderneutrale’ toiletten
Lees ook:GroenLinkse jongeren maken A’damse toiletten genderneutraal
Lees ook:Russisch ministerie tegen toeristen: ‘Doe geen homofobe uitspraken in vier landen’
Lees ook:Transgenders en de openbare toiletten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>