Movember – laat je snor staan voor een goed doel

Snorren en baarden zijn helemaal terug, maar voor wie zich liever iedere dag glad scheert, is november de maand om de bovenlip begroeid te laten (2015: klik hier). Dan is het ook dit jaar Movember, de maand waarin mannen over de hele wereld hun snor laten staan voor een goed doel. Met een doel: het taboe rond gezondheidsproblemen van de man te doorbreken en geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker en teelbalkanker.

Met een snor zijn meer dan een miljoen mannen over de hele wereld een maand lang wandelende en pratende reclameborden voor dit goede doel. Deelnemers worden Mo Bros genoemd. In 2003 lieten mannen in Australië voor het eerst hun snor staan voor Movember (Moustache + november). Sindsdien heeft deze boodschap de hele wereld bereikt. Op zaterdag 1 november start de campagne met gladgeschoren gezichten en kunnen de Mo Bros aan een fraaie snor beginnen. In Amsterdam proberen barbiers op vrijdag 31 oktober het wereldrecord scheren te halen.

Lees ook:Movember – snor voor goed doel
Lees ook:Movember: laat je snor staan voor goed doel
Lees ook:Movember: laat je snor staan in de strijd tegen prostaatkanker
Lees ook:Movember: laat je snor staan en MOVE!
Lees ook:De snorren van Movember

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>