Burgemeester Rome overtreedt wet met 16 homohuwelijken

266px-Kaart_ItaliëDe burgemeester van Rome heeft toegestaan dat in zijn stad 16 koppels van hetzelfde geslacht in de echt werden verbonden en overtreedt daarmee de Italiaanse wet. Het nog altijd streng katholieke land ligt ver achter op andere westerse landen waar het gaat om gelijke rechten voor LHBT’s. Ter vergelijking: in de ook katholieke landen Spanje en Portugal is het huwelijk al lang opengesteld voor anderen dan alleen een man met een vrouw.

Hoe dan ook, burgemeester Ignazio Marino van Rome erkende de huwelijken van 16 koppens van hetzelfde geslacht die waren gesloten in Spanje, Portugal en de Verenigde Staten. ‘Het belangrijkste is dat je tegen je metgezel zegt ‘Ik hou van jou’ en dat laat erkennen’, aldus Marino. Zijn daad wordt beschouwd als directe provocatie richting Italiaanse regering: onlangs liet minister Alfano van Binnenlandse Zaken weten alle erkende homohuwelijken ongeldig te verklaren. Dat liet hij weten in een reactie op het nieuws dat Bologna meerdere homohuwelijken had erkend. Een aantal burgemeester, onder wie die van Bologna en Rome, lieten toen weten de wet niet te zullen gehoorzamen.

Lees ook:Ook homo’s Rome sceptisch over burgemeester
Lees ook:Kerk Italië fel tegen homohuwelijk
Lees ook:Portugal krijgt homohuwelijk
Lees ook:Ieren zeggen duidelijk ‘ja’ tegen homohuwelijk
Lees ook:Kerstversiering Rome in regenboogkleuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>