US: lesbische docent ontslagen omdat ze zwanger is

original[4]In de Verenigde Staten is een lesbische docent door haar katholieke school ontslagen, omdat ze samen met haar vrouw een kind verwacht. Barbara Webb gaf scheikunde en biologie op de Marian ~high School ik Michigan en is sinds zes jaar getrouwd met Kirsten Lasecki. Toen ze haar werkgever om zwangerschapsverlof vroeg, omdat  het koppel samen een baby verwacht, was ze niet meer welkom op school.

De school beroept zich op een ‘morele clausule’  in haar contract. Aks je iets openlijk doet dat in strijd is met de katholieke lesopvattingen, dan heb je een probleem’, vertelde Webb tegen Fox. ‘Niet als je het privé houdt. Maar je kunt niet eeuwig verbergen dat je zwanger bent, dus leek het me beter proactief en professioneel te zijn. Zij zeiden dat ik de keus had tussen ontslag nemen of ontslagen worden.’ Webb weigert uit zichzelf op te stappen.

Lees ook:Komt er een man aan de deur
Lees ook:Turkije: homoseksuele scheidsrechter krijgt schadevergoeding
Lees ook:Geweigerde lesbotiener krijgt $ 35.000 schadevergoeding
Lees ook:Katholieke school Italië ontslaat lesbische docent
Lees ook:Eerste homoseksuele generaal in VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>