Australië: meisje schrijft premier iedere dag over same-sex huwelijk

In Australië schrijft een achtjarig meisje iedere dag naar premier Tony Abbott en vraagt naar het same-sex huwelijk. Het meisje, Abbey, schrijft de brieven om haar oom te steunen, die dit jaar met zijn vriend trouwde in Nieuw Zeeland. Haar oom, Gregory Storer, zet de brieven op zijn blog.

In haar eerste brief schreef ze onder meer: ‘Mijn ooms zijn homo en we moesten naar Nieuw Zeeland voor hun bruiloft, omdat dit is Australië illegaal is. Ik ga u een week lang iedere dag schrijven. P.s.: ik wil dat de wet wordt veranderd.’ In haar tweede brief schrijft ze onder andere: ‘Het homo huwelijk is niet anders dan een ander huwelijk, want het gaat om liefde en niets anders.’ Hoewel 72 procent van de Australiërs voor openstelling van het huwelijk is, blijft Abbott mordicus tegen, al zijn partijgenoten van plan voor het eerst voor openstelling te stemmen.

Lees ook:Lesbisch Australisch koppel kan dankzij crowdfunding trouwen in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Homohuwelijk: splijtzwam in Australische politiek
Lees ook:Eerste homohuwelijken in Australië
Lees ook:Homohuwelijk: volgt Australië het Amerikaanse voorbeeld?
Lees ook:Oppositie Australië wil invoering homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>