Europride 2014 in Oslo

Oslo is dit jaar gaststad van Europride 2014, van vrijdag 20 tot en met zondag 29 juni. Hoogtepunt is de Pride Parade op zaterdag 28 juni. Vanaf woensdag 25 juni is het plein voor het stadhuis omgetoverd in Pride Park, een LGBT-dorp met horeca, stands en een groot podium. De hele week vinden onder de noemer ‘Pride House’ debatten plaats in het Literatuurhuis.

Amsterdam is gaststad van Europride in 2016. ‘Twee weken lang zullen er prachtige feesten en debatten zijn’, zei de wethouder tegen AT5, toen dat nieuws vorig jaar september bekend werd. ’Daarnaast wordt de Canal Pride groter dan ooit.’  De eerste Europride was in 1992 in Londen.  In 1994 organiseerde Amsterdam al eens de Europride. Ieder jaar kiest de organisatie een Europese stad uit. Vorig jaar was dat Marseille en volgend jaar de Letse hoofdstad Riga. In 2012 diende ProGay een initiatief in om de Europride 2016 naar Amsterdam te houden. D66 steunde het voorstel, dat in oktober 2012 door de gemeenteraad werd aangenomen.

Lees ook:Europride 2016 naar Amsterdam
Lees ook:EuroPride 09 in Zürich
Lees ook:WorldPride 2014 in Toronto
Lees ook:EuroPride Rome 2011
Lees ook:Pride weekend in veel wereldsteden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>