Hersenen jongeren in verkeerd lichaam tonen kenmerken andere geslacht

imagesDe hersenen van jongeren met genderdysforie vertonen kenmerken die meer overeenkomen met die van het andere geslacht. Dat concludeert hersenonderzoeker Sarah Burke, die op 16 juni promoveert aan het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam. Iemand met genderdysforie denkt in het verkeerde lichaam te zijn geborenen identificeert zich met het andere geslacht.

Bij de meeste kinderen ‘gaat het vanzelf over‘, maar Burke bestudeerde hersenen van jongeren met en zonder genderdysforie en concludeerde dat het brein van deze jongeren lijkt op dat van het andere geslacht.Jaarlijks komen circa 200 kinderen naar het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het VUmc. Korte tijd kon het centrum wegens geldgebrek geen nieuwe patiënten aannemen, maar dat euvel is voorlopig verholpen. Vanaf hun twaalfde jaar kunnen zij worden behandeld met puberteitsremmers. Na hun zestiende kunnen ze geslachtshormonen van het andere geslacht krijgen. Burke bestudeerde hersenen van jongeren met en zonder genderdysforie en concludeerde dat de hersenen van deze jongeren kenmerken hebben die beter overeenkomen met het andere geslacht.

Lees ook:Voorlopig geen nieuwe transgenders bij VUmc
Lees ook:Behandeling hiv kan met één medicijn
Lees ook:Mannen met dwarslaesie kunnen via simpele ingreep gevoel in penis terugkrijgen
Lees ook:Nieuwe transgenders kunnen niet terecht bij VUmc
Lees ook:Genderkinderen – geboren in het verkeerde lichaam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>