Derde editie ‘Voetbalschoenen Uit de Kast’ in Alkmaar

IMG_20160517_103403De derde editie van ‘Voetbalschoenen Uit de Kast’ vindt op 22 juni plaats in Alkmaar. De Kaasstad is na Amsterdam en Utrecht de derde stad waar ‘het heterovriendelijke’ voetbaltoernooi wordt georganiseerd. Aan dit toernooi nemen teams deel, die bestaan uit zowel homo’s als hetero’s, jongens en meiden. Doel is duidelijk maken dat iedereen plezier aan voetbal moet kunnen beleven. Gay.nl tekent voor de organisatie. 

Het toernooi wordt ondersteund door de KNVB. In oktober 2012 presenteerde de voetbalbond een actieplan om het Nederlandse voetbal vrij van homofobie te maken. ADO Den Haag en MVV waren de eerste clubs die het plan ondersteunen. Veel andere clubs lijken hun kaken op elkaar te houden waar het de roze medemens betreft. Het toernooi in Alkmaar vindt plaats op het sportcomplex Alcmaria Victrix. Teams kunnen zich inschrijven via [email protected].

Lees ook:Voetbalschoenen uit de kast 2014 in Alkmaar
Lees ook:Minister opent homo-voetbaltoernooi op Roze Zaterdag
Lees ook:Internationaal Gay Rugby toernooi in Amsterdam
Lees ook:Amsterdamse homo voetbalploeg verslaat Duitsers
Lees ook:Cameron spreekt voetbaltop over homofobie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>