Heineken boycot St Patrick’s Parade New York omdat homo’s niet mogen deelnemen

IMG_20160522_141747Biermagnaat Heineken trekt zich terug als sponsor van de St Patrick’s Day Parade in New York, omdat homo’s er niet welkom zijn. Maandag 17 maart is het St Patrick’s Day, de belangrijkste feestdag voor de Ieren. Sinds jaar en dag zijn er feesten en parades in onder meer New York en Boston, waar veel Ierse afstammelingen wonen. Roze Ieren mogen niet ‘als zodanig’ meelopen: dat mogen ze alleen als ze ‘onzichtbaar’ blijven.

Het stadsbestuur van New York had al aangekondigd om die reden niet aan de parade deel te nemen. Met 250 jaar is het de oudste nog steeds bestaande jaarlijkse parade in de Verenigde Staten. Ook de parade van Boston krijgt met boycots te maken: de Boston Beer Company (maker van Samuel Adams Beer) heeft zich teruggetrokken van de Boston parade.  Heineken doet niet mee aan de New Yorker parade die jaarlijks meer dan een miljoen toeschouwers trekt, omdat Heineken ‘gelooft in gelijkheid voor iedereen.’ Dat zei de firma tegen de Amerikaanse roze organisatie GLAAD, dat op haar felle kritiek uitte op de autogigant Ford, omdat die het evenement wel blijft sponsoren.

Lees ook:St Patrick’s Parade New York nog altijd niet homovriendelijk
Lees ook:Niet iedereen blij met deelname homo’s aan St. Patrick’s Parade New York
Lees ook:New York: Sint Patrick’s Parade wordt ‘homo-vriendelijker’
Lees ook:Homo’s voor het eerst welkom op St. Patrick’s Parade New York
Lees ook:Homo’s niet welkom op St. Patrick’s Day Parade in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>