Lesbo-Code: filmvertoning I’ve heard the mermaids singing

Ook deze zomer heeft de Lesbo-Code er weer een drietal films gepland op de zondagmiddag. De eerstvolgende is op 7 juli de film I’ve heard the mermaids singing van Patricia Rozema; op 18 augustus komt The Four Faced Liar van Jacob Chase. Voor de film op 2 juni – The Secret Diaries of Miss Anne Lister (1791-1849) was veel belangstelling. Op 6 oktober staat een lezing gepland over het leven van Anne Lister en tijdgenoten in de pre-Victoriaanse tijd. De film die 7 juli wordt vertoond, is de veelgeprezen debuutfilm uit 1987 van de Canadese regisseur Patricia Rozema over de roodharige Polly.

 

Polly is een verlegen, maar ook geestige vrouw en heeft net een baantje gevonden bij een kunstgalerie. Tussen de pseudo-kunstzinnige prietpraat en de seksuele relatie van haar baas Gabrielle met de jonge Mary, neemt Polly de kijker mee in haar gedachten en laat ze haar fantasie de vrije loop. De film ging in première op het filmfestival van Cannes en oogstte staande ovaties. Honderd internationale filmcritici kozen Mermaids uit tot een van de tien beste Canadese films ooit.

Programma: 15.30 uur inloop, 16.00 uur film, 17.55 uur borrel, 18.30 uur eten.

Locatie: Huis van de Wijk Olympus, Hygiëaplein 8-10, 020 6796825 (bereikbaar met tram 16 en 24, bus 15, op zondag gratis parkeren).

Entree: voor de film € 5.00, inclusief koffie en thee, drankjes voor eigen rekening en voor het eten neemt iedereen wat mee voor een gezamenlijke maaltijd.

Lees ook:De Lesbo-Code: filmmiddag en etentje
Lees ook:De Lesbo-Code: filmmiddag op 24 augustus
Lees ook:Tv-tip: ‘Amour’ op NPO 2
Lees ook:Lesbo-Code: brunch op zondag 10 augustus
Lees ook:De Lesbo-Code, zondag 17 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>