Help! Ik heb last van nomophobia!

Néé, nou ‘es géén homofobia, maar ‘nomophobia’. Dat is de angst om onbereikbaar te zijn wanneer je gsm uitvalt of je beltegoed op is. Experts zeggen dat 53% van de gsm-gebruikers hier last van heeft. Je ziet ze tegenwoordig op de gekste plekken met hun mobieltje: ponteficaal op het naaktstrand, ja zelfs in cruising areas lopen ze kwebbelend in zo’n apparaat rond. Mensen zijn zo afhankelijk van dat ding geworden dat meer dan 13 miljoen Britten stress schijnen te krijgen als ze ontdekken dat hun batterij leeg is of, oh gruwel … dat het ding thuis ligt. Dat blijkt uit onderzoek onder de Britten.

 

Meer dan de helft van de mensen zet zijn mobieltje nooit af. Er zijn allerlei tips om ‘nomophobia’ tegen te gaan, zoals: batterijlader meenemen, prepaid card meenemen voor noodgevallen, je nummers noteren, zodat je die nog hebt als je mobieltje gestolen wordt, het ding in een gesloten tas meenemen om diefstal te voorkomen. Een ander idee? Gewoon afzetten. Of … thuislaten. Ik vergeet ‘m regelmatig, denk dan op straat: ‘O, die ligt op de keukentafel’. So what? Mis ik ineens wat in mijn leven? Kwam ik al die jaren zonder mobieltje soms niet fatsoenlijk het leven door?

Lees ook:Sam Smith zou megahit ‘Stay With Me’ hebben gestolen
Lees ook:Leefsituatie mensen met hiv duidelijk beter
Lees ook:Homotiener in Brazilië door skinheads vermoord
Lees ook:Een op de vijf Britten niet blij met lengte eigen piemel
Lees ook:Visum VS ook voor getrouwde homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>