Burgemeester Amsterdam opent tentoonstelling Iraanse lesbo’s

IMG_20160516_144309De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft woensdag 8 februari bij Secret Garden de fototentoonstelling ‘Iran in the Picture’ geopend. De roze moslimorganisatie schuwt de confrontatie niet: de kleine, maar bijzondere tentoonstelling toont foto’s van Lesbische Iraanse vrouwen in een hammam. Op homoseksualiteit in Iran staat de doodstraf en die wordt ook geregeld uitgevoerd. De fotografe uit Teheran was om veiligheidsredenen dan ook niet bij de opening aanwezig en blijft anoniem.

 

Op de tentoonstelling hangt ook een gedicht van de fotografe, waarin ze zich opvoert als Rabta, oud-Perzisch voor ‘dame’. Onder de aanwezigen waren Iraanse, Irakese en Afghaanse homo’s, lesbo’s en transgenders. Een aantal is hier geboren, de meesten zijn uit hun land gevlucht. Tweede Kamerlid Khadija Arib sprak over haar nieuwe boek ‘Allah heeft ons zo gemaakt’, over lesbische vrouwen in islamitische landen.

Lees ook:Imam trouwt twee Iraanse lesbiennes in Stockholm
Lees ook:Iraanse popdiva komt op voor homorechten
Lees ook:Homo’s moet je ophangen
Lees ook:Homo’s Irak en Afghanistan eenvoudiger asiel
Lees ook:Opnieuw homo’s opgehangen in Iran

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>