MidZomerGracht festival Utrecht 2010

Vrijdag 11 tot en met zondag 20 juni 2010 vindt in Utrecht het jaarlijkse MidZomerGracht festival plaats, ‘het heterogeenste homoculturele festival van Nederland’ (editie 2013: klik hier). Het festival is eigentijds homocultureel evenement dat elk jaar in de buurt van 21 juni plaatsvindt in Utrecht. Stichting De Overkant zorgt voor tien dagen lang allerlei activiteiten: cultuur, sport, debat, ontmoeting, exposities en feesten. Zo is er op zaterdag 19 juni het Mega PANN feest vanaf 22.00 uur in Tivoli.

Stichting De Overkant ‘zet met het MidZomerGracht festival een eigentijds homocultureel evenement neer waarin het homoseksuele element nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is’, aldus de website, dat vervolgt: ‘Het festival heeft twee belangrijke doelen: eens per jaar een podium waarop alle Utrechtse homo-organisaties zich gemeenschappelijk kunnen presenteren en maatschappelijke tolerantie jegens homoseksualiteit vergroten door de culturele aspecten ervan toegankelijk te maken voor een groot publiek.’ De typische dubbele brug in het logo van het festival symboliseert de overeenkomsten tussen de vele homo- en heteroseksuele leefwijzen. In 1997 begon het festival als tweedaags evenement. Meteen al bleek het bereik verder te reiken dan alleen de stad Utrecht: duizenden mensen uit het hele land kwamen naar de Oudegracht. Reden genoeg om het festival landelijk op de kaart te zetten: daarmee verwierf Utrecht een vaste plek op de homokaart van Nederland.

Lees ook:Midzomergracht Festival 2014 in Utrecht
Lees ook:Midzomergracht Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:MidZomerGracht Festival Utrecht 2011
Lees ook:Midzomergracht Festival 2013 in Utrecht
Lees ook:MidZomerGracht Festival 2012 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>