MidZomerGracht Festival 2012 in Utrecht

Vrijdag 15 juni tot en met zondag 1 juli 2012 vindt in Utrecht het jaarlijkse MidZomerGracht Festival plaats, een eigentijds homocultureel evenement dat elk jaar in de buurt van midzomernacht (21 juni) plaatsvindt (2013: klik hier). Twee weken lang cultuur, sport, debat en ontmoeting, exposities en een scala aan feesten. Thema dit jaar is ‘Elke dag een andere kleur’.

 

Een paar highlights: vrijdag 15 en zaterdag 16 juni ‘Dansen op de Gracht’ op de Oudegracht. Vrijdag 15 juni start de roze skate parade om 19.45 uur vanaf het Lucasbolwerk. Zaterdag opent ‘Drift’: ‘wat zich tijdens het festival onder de grond manifesteert’, gender en seks ‘tegen de stroom in’. PANN is donderdag 21 juni van de partij met het feest ‘Gewoon Aan!’, in de EKKO. Vrijdagmiddag 22 juni vindt in het stadhuis de officiële lancering van Roze Zaterdag 2013 plaats: volgend jaar is de Domstad voor het eest sinds 15 jaar weer roze stad. Filmtheater ‘t Hoogt is de vrijdagen 15, 22 en 29 juni met transzinnige films het domein van het Transcreen Festival. Zaterdag 23 juni organiseert Drift de Midnight Porn Parade en het feest ‘Every Gender is a Drag’.  Zondag 24 juni begint met de Roze Zondagviering in de Janskerk. Het Lepelenburgpark is de hele dag het domein van het festival, met workshops, sport, picknick en meer zomers genoegen. Zaterdag 30 juni pakt PANN uit met MegaPANN op vier locaties.

Lees ook:Midzomergracht Festival 2013 in Utrecht
Lees ook:Midzomergracht Festival 2017 in Utrecht
Lees ook:Vrijdag 17 juni: start Midzomergracht Festival Utrecht
Lees ook:Veteranendag verdringt ook Midzomergracht Festival
Lees ook:MidZomerGracht Festival Utrecht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>