MidZomerGracht Festival Utrecht 2011

IMG_20160522_122006Vrijdag 10 tot en met zondag 19 juni 2011 vindt in Utrecht het jaarlijkse MidZomerGracht Festival plaats, het ‘heterogeenste homoculturele festival van Nederland’, aldus de website, ‘waarin het homoseksuele element nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is (2013: klik hier). Tien dagen kunst, muziek, sport, literatuur, debat, ontmoeting en een scala aan feesten. Organisator Stichting De Overkant wil een podium bieden voor Utrechtse homo-organisaties en via cultuur de tolerantie vergroten. ‘De dubbele brug in het logo symboliseert de overeenkomsten tussen de vele homo- en heteroseksuele leefwijzen’, meldt de website.

 

Een paar highlights: zaterdag 11 juni ‘Dansen op de Gracht’ op de Oudegracht. PANN doet overdag een gooi naar het Wereldrecord Roze Koekhappen. Maandag organiseert deze stichting de themamiddag ‘Homo en Kinderwens’ en draait de publieksfavoriet van het Transgender Festival in het Werftheater. Aansluitend verzorgt stichting Transman ‘Transgenders en kinderen’. Dinsdagavond is het tijd voor ‘Avondje met Kitty’ en organiseert PANN in de Kargadoor de workshop ‘Je mannetje/vrouwtje staan’: verbale zelfverdediging. De Domkerk is die avond het domein voor religie en transgender tijdens de thema-avond ‘Man en vrouw schiep hij hen…’ Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 juni vertoont filmhuis ’t Hoogt roze films. Donderdag organiseert PANN in Tivoli PANN Classic. Een dag later zorgt de stichting voor een primeur en ontvangt jongeren onder de 16 bij ‘Te jong voor PANN? Niet meer!’ De Utrechtse stichting moet natuurlij khaar reputatie waarmaken, door voor een klapper te zorgen: Giga PANN in Wonderland op zaterdag 18 juni: twaalf uur lang indoor en outdoor feesten in de stad. Máár; er is veel meer.

Lees ook:Midzomergracht Festival 2014 in Utrecht
Lees ook:MidZomerGracht Festival Utrecht
Lees ook:Midzomergracht Festival 2013 in Utrecht
Lees ook:MidZomerGracht Festival 2012 in Utrecht
Lees ook:Midzomergracht Festival 2017 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>