PANN organiseert themamiddag homo-ouderschap

Stichting PANN organiseert tijdens het Utrechtse MidZomerGracht Festival op 12 juni 2011 in de bovenzaal van de Winkel van Sinkel een themamiddag over homo-ouderschap. Aan bod komen verschillende vormen van het homo-ouderschap: lesbische ouders, co-ouders, draagmoederschap (voor wensvaders) en adoptie. ‘Invulling geven aan een kinderwens is voor homo’s gecompliceerder dan voor hetero’s. Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes gaat in dit geval niet automatisch op’, zegt Marc Faber, organisator van deze middag. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe pak je het aan? Onder andere daarover gaat de themamiddag, aldus Faber (bron: persbericht).

 

Een aantal homo-ouders vertellen over hun eigen ervaringen. Een notaris geeft meer informatie over de juridische perikelen en een onderzoekster vertelt over haar wetenschappelijk onderzoek naar lesbisch ouderschap. In de pauze en bij de borrel verkoopt Savannah Bay (thema)boeken en is er gelegenheid om met de aanwezige homo-ouders en deskundigen te praten. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via pann.nl en kosten 10 euro per stuk, inclusief twee consumpties. Inloop vanaf 13:00 uur, het programma is van 13:45 tot 17:30 uur.

 

Stichting PANN slaat een brug tussen homojongeren en de maatschappij. Dit doet zij door middel van de maandelijkse PANN-feesten en door de organisatie van maatschappelijke activiteiten. De themamiddag homo-ouderschap is onderdeel van de maatschappelijke activiteiten en wordt in het kader van het MidZomerGracht festival door Stichting PANN georganiseerd. De opbrengsten die Stichting PANN haalt uit haar activiteiten worden in een fonds gestort. Uit dit fonds keert PANN subsidies uit om de homo-emancipatie in Nederland te bevorderen en bekostigd zij maatschappelijke activiteiten zoals deze.

Lees ook:PANN komt opnieuw naar 013 Tilburg
Lees ook:Gay-feest PANN opent TivoliVredenburg
Lees ook:MidZomerGracht Festival Utrecht 2011
Lees ook:PANN met ‘Sparkle of Spring’ naar Breda
Lees ook:MidZomerGracht festival Utrecht 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>