Femfusion organiseert serie lesbische debatten

Dit jaar wordt het Jaar van de Lesbische Emancipatie in Nederland. Stichting FemFusion geeft in het kader daarvan op zaterdag 21 februari de aftrap van het Project Lesbisch Debat. Het eerste debat heeft als thema: onderzoek en wordt in samenwerking met de Mosse Stichting georganiseerd in Debatcentrum Tumult, Domplein 5 in Utrecht. De deuren gaan open om 14.00 uur, het debat begint om 14.30 uur. Na afloop (circa 16.30 uur) is er gelegenheid om na te praten (bron: persbericht).

Onder leiding van Saskia Wieringa (directeur Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging IIAV en bijzonder hoogleraar Universiteit van Amsterdam) gaan deskundigen uit wetenschap en politiek met elkaar in debat. Gasten zijn Judith Schuyf (Movisie), Saskia Keuzenkamp (Sociaal en Cultureel Planbureau), Lisette Kuyper (Rutger Nisso Groep, kenniscentrum seksualiteit) en Kathalijne Buitenweg (Groen Links Europarlementariër). Glorie Wekker (Universiteit Utrecht) houdt een korte inleiding over nut en noodzaak van het zogenaamde ‘intersectioneel denken’: wat is dat en wat kunnen we ermee? Aanmelden kan via de website.

Lees ook:Nederland steeds toleranter tegenover homo- en biseksualiteit
Lees ook:Is homoacceptatie onder jongeren er nou op vooruitgegaan of niet?
Lees ook:Stadhuis Utrecht: ’50 tinten roze en blauw’
Lees ook:Onderzoek jongeren over acceptatie homoseksualiteit
Lees ook:Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Femfusion organiseert serie lesbische debatten

  1. Pingback: Leven lesbo’s te weinig onderzocht | Gay

  2. Pingback: Smoel gezocht voor lesbische beweging | Gay

  3. Pingback: Vijfde lesbisch debat gaat over veiligheid | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>