Onderzoek jongeren over acceptatie homoseksualiteit

IMG_20160517_101455Jongeren tussen de 16 en 25 jaar kunnen meedoen aan ‘SameFeelings‘: een onderzoek via internet over acceptatie van homoseksualiteit. Het is het eerste grote landelijke wetenschappelijke onderzoek over acceptatie onder meiden die (ook) op meiden vallen en jongens (ook) op jongens.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Sociaal en Cultureel Planbureau, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Maastricht. Het onderzoek op www.samefeelings.nl is volledig anoniem en duurt zo’n 20 minuten.Er worden 150 cadeaubonnen ter waarde van tien euro van Bol.com verloot onder de deelnemers die de vragenlijst volledig hebben ingevuld (bron: persbericht).

Lees ook:Homojongens doen het onveilig
Lees ook:Geef je bloot op Schorer Monitor 2009
Lees ook:Schorer Monitor 2008: om preventie te verbeteren
Lees ook:De Roze Vragenlijst – landelijk onderzoek
Lees ook:Onderzoek naar seksuele voorkeur en religie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Onderzoek jongeren over acceptatie homoseksualiteit

  1. Sara

    Echte acceptatie is toch een integratie in ieder uitgaanscentrum en tevens een succesvol onderzoek. Ook internet biedt heelwat mogelijkheden… zoals nieuwswebsites en blogsystemen waar je reacties op kunt plaatsen/lezen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>