Smoel gezocht voor lesbische beweging

IMG_20160525_151808Zaterdag 21 maart 2009 vindt het tweede Lesbisch Debat plaats: ‘Smoel gezocht voor de lesbische beweging’ in MediaPlaza (Jaarbeurs Utrecht) om 14.00 uur. Aanmelden is vereist en kan via: www.lesbischdebat.nl. Het is hoogste tijd voor lesbische emancipatie. Met het tweede debat in de reeks Lesbisch Debat wil stichting FemFusion achterhalen wie de belangen van lesbo’s het beste kan behartigen. De lesbo haalt gelijke rechten in het kielzog van de homoman en voor sociale acceptatie als vrouw kan ze terecht bij de vrouwenbeweging. Maar tijdens het eerste debat bleek dat homomannen en lesbo’s weinig gemeen hebben. En hoewel ze veel gemeen heeft met de geëmancipeerde vrouw, heeft een lesbo specifieke eigen behoeften. Welke onderwerpen zijn voor haar belangrijk? Hoe worden die belangen behartigd? (bron: persbericht)

 

Lesbo’s zijn niet gewend zich als aparte doelgroep te zien. Dat belemmert de emancipatie: zonder zichtbaarheid geen plek in het publieke debat en dus geen mogelijkheid tot emancipatie. Het leven van lesbische en biseksuele vrouwen is te weinig onderzocht. Dat was een van de conclusies van het eerste lesbische debat, dat Femfusion op zaterdag 21 februari 2009 in Utrecht organiseerde, met als thema ‘onderzoek’. Veel informatie blijkt verouderd en niet alle onderzoeken zijn wetenschappelijk verantwoord uitgevoerd. Als er onderzoeksresultaten zijn, blijken die moeilijk te vinden. Omdat lesbo’s minder zichtbaar zijn, is er minder onderzoek en is de problematiek van lesbo’s minder zichtbaar. Femfusion heeft een begin gemaakt daar wat aan te doen, door het lanceren van de Femme 2009 Award. Zij vertegenwoordigt een jaar lang de lesbische en biseksuele vrouwen en kan zo een bijdrage leveren aan meer zichtbaarheid en verbetering van het lesbische imago.

Lees ook:Tweede Lesbisch Debat over emancipatie
Lees ook:Leven lesbo’s te weinig onderzocht
Lees ook:Ontseksen in vierde lesbisch debat
Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel
Lees ook:Verkiezing Femme van het Jaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Smoel gezocht voor lesbische beweging

  1. Pingback: Tweede Lesbisch Debat over emancipatie | Gay

  2. SexyGir

    Thanks for posting these useful information. Keep them coming

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>