Ontseksen in vierde lesbisch debat

Op zaterdag 23 mei 2009 organiseert FemFusion, het landelijk platform voor vrouwen die van vrouwen houden, het vierde lesbische debat, ditmaal met als thema: ontseksen. Onder leiding van Inge Diepman wordt bekeken hoe lesbische en biseksuele vrouwen de regie over hun seksuele identiteit in eigen handen krijgen. Kostte het vrouwen in het algemeen al moeite om seksuele vrijheid te verwerven: nu zijn de lesbo’s aan de beurt. Volgens het persbericht is het hoognodig dat buitenstaanders inzien dat lesbo’s méér zijn dan vrouwen die seks hebben met andere vrouwen.

In het vierde debat, dat over zichtbaarheid ging, introduceerde debatleider Letty Mathurin de term ‘Lesbian Flow’: een kracht die zich net als de kracht van water aanpast aan de omgeving, maar altijd zichzelf blijft. Iedere lesbische of biseksuele vrouw verdient haar eigen flow. Na het debat over ontseksen wil ze een campagne lanceren die de seksuele stigmatisering van niet-hetero vrouwen tegengaat en de diversiteit onder de lesbo’s en bi’s zichtbaar maakt. Het debat vindt dit keer plaats bij Inn Style aan de Maarsseveense Plassen. Zwemmen is (op eigen risico) toegestaan, maar het water is nog koud en vanwege de ruwe bodem zijn waterschoenen aan te raden. Vanaf Utrecht CS rijdt een pendelbus. FemFusion riep 2009 uit tot Jaar van de Lesbische Emancipatie en organiseert in het kader daarvan een serie van vijf lesbische debatten. De debatten zijn voor iedereen vrij toegankelijk, maar inschrijving is vereist (ook voor de pendelbus). De vorige debatten gingen over: onderzoek, emancipatie en zichtbaarheid (bron: persbericht).

Lees ook:Smoel gezocht voor lesbische beweging
Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel
Lees ook:Verkiezing Femme van het Jaar
Lees ook:Leven lesbo’s te weinig onderzocht
Lees ook:Vijfde lesbisch debat gaat over veiligheid

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ontseksen in vierde lesbisch debat

  1. Sara

    Expreszo Magazine 2008-6 (Seks & Liefde)!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>