Tweede Lesbisch Debat over emancipatie

Zaterdag 21 maart 2009 vindt het tweede Lesbisch Debat plaats: ‘Smoel gezocht voor de lesbische beweging’ in MediaPlaza (Jaarbeurs Utrecht) om 14.00 uur. Aanmelden is vereist: www.lesbischdebat.nl. Het is hoogste tijd voor lesbische emancipatie. Met het tweede debat in de reeks Lesbisch Debat wil stichting FemFusion achterhalen wie de belangen van lesbo’s het beste kan behartigen. Het debat vindt plaats onder leiding van Inge Diepman. In het panel zitten onder andere Henk Krol, Marije Cornelissen, Alice van Rooij en Helen de Jong.

 

De lesbo haalt gelijke rechten in het kielzog van de homoman en voor sociale acceptatie als vrouw kan ze terecht bij de vrouwenbeweging. Maar tijdens het eerste debat bleek dat homomannen en lesbo’s weinig gemeen hebben. En hoewel ze veel gemeen heeft met de geëmancipeerde vrouw, heeft een lesbo specifieke eigen behoeften. Welke onderwerpen zijn voor haar belangrijk? Hoe worden die belangen behartigd? Het lesbisch debat probeert antwoorden op dit soort vragen te krijgen (bron: persbericht)

Lees ook:Smoel gezocht voor lesbische beweging
Lees ook:Ontseksen in vierde lesbisch debat
Lees ook:Vijfde lesbisch debat gaat over veiligheid
Lees ook:Leven lesbo’s te weinig onderzocht
Lees ook:Roze senioren ongezonder dan hetero ouderen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Lesbisch Debat over emancipatie

  1. Pingback: Verkiezing Femme van het Jaar | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>