Nederland steeds toleranter tegenover homo- en biseksualiteit

Nederlanders is steeds toleranter tegen homo- en biseksuelen. De tolerantie nam toe in alle bevolkingsgroepen,  ook in religieuze krijgen. Dat blijkt uit de LHBT-Monitor van het Sociaal en Cultureel Centraal Planbureau (SCP)  die vandaag verscheen, aan de vooravond van IDAHOT (International Day Against Homophobia and Tranphobia), op dinsdag 17 mei. Dacht in 2006 nog 15 procent van de Nederlanders negatief over homo- en biseksualiteit, nu is dat nog 7 procent. Over transgenders denkt 10 procent negatief.

‘Nederland hoort in Europa op dit gebied tot de toplanden’, zei hoofdonderzoeker Lisette Kuyper. ‘Aan de andere kant zie je dat landen die negatief zijn, ook negatief blijven.’ In 76 landen op de wereld is homoseksualiteit strafbaar en in zeven landen staat er nog altijd de doodstraf op. In ons land ervaart de roze medemens nog altijd meer problemen dan hetero’s, zoals intimidatie op het werk en op straat een gevoel van onveiligheid. Hoewel Nederlanders steeds toleranter zijn geworden, wil menigeen er nog altijd niet mee geconfronteerd worden: 32 procent van de Nederlanders ergert zich aan zoenende mannen en 23 procent aan zoenende vrouwen.

Lees ook:Dinsdag 17 mei: IDAHOT, internationale dag tegen homo- en transfobie
Lees ook:Homo-tolerantie is nog altijd flinterdun
Lees ook:Acceptatie homo’s toegenomen, maar niet overal
Lees ook:Gelijke rechten voor LHBT’s nog altijd vooral een westerse aangelegenheid
Lees ook:Parijs wil homoseksualiteit overal legaliseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>