Tv-tip: liefdesfilm ‘Jongens’ zaterdag 28 februari NPO 3

Voor wie de liefdesfilm ‘Jongens‘ van Mischa Kamp nog steeds niet heeft gezien: de filmparel wordt zaterdag 28 februari 20.00 uur op NPO 3 uitgezonden (trailer: klik hier). De Telefilm werd vorig jaar enthousiast ontvangen en draait deze maand op het Mardi Gras Festival in Sydney.

‘Jongens’ vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht. Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet hij Marc. Ze raken bevriend, als ‘gewone’ jongens, maar stiekem voelt Sieger meer dan dat voor Marc. Als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is, begint zijn eenzame worsteling met innerlijke gevoelens.

De hoofdrolspelers zijn Gijs Blom en Ko Zandvliet. De regisseur is Mischa Kamp, het scenario is van Chris Westendorp en Jaap Peter Enderlé. Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. Vorig jaar werd daarbij gekozen voor jeugdfilms.

Lees ook:Telefilm Jongens woensdag 12 maart in Zappbios bij Zapp op 3
Lees ook:Prachtige film ‘Jongens’ zondagochtend bij Zappbios
Lees ook:Roze filmparel ‘Jongens’ genomineerd voor vier Gouden Kalveren
Lees ook:Gay Film Night Ketelhuis Amsterdam: ‘Jongens’
Lees ook:Zapp-biosfilm ‘Jongens’ – een roze parel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tv-tip: liefdesfilm ‘Jongens’ zaterdag 28 februari NPO 3

  1. Bob

    Geen slecht woord over de acteurs, die doen netjes hun stinkende best.
    Maar deze versie zou dertig jaar geleden al achterhaald zijn. Jammer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>