Prachtige film ‘Jongens’ zondagochtend bij Zappbios

Zondag 9 februari is om 9.00 uur in Zappbios bij Zapp op Nederland 3 de liefdesfilm ‘Jongens’ van Mischa Kamp te zien (recensie: klik hier). Voor langslapers: woensdagmiddag 12 februari is er een herhaling. Het is de vierde van de zes Telefilms, speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. Voor 2014 is gekozen voor jeugdfilms. ‘Jongens’ vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht. 

Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet hij de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen die twee ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is. De film is een roze parel. ‘Zullen we voor altijd samen hier blijven?’ verzucht één van beide boys, als ze naast elkaar op hun rug liggen en naar de sterren turen.  Jammer eigenlijk dat ‘Jongens’ alleen op de buis te zien is. De film zou het goed doen in een art-house cinema en is een aanrader voor de roze medemens. Op 13 maart beginnen de Roze Filmdagen. Wat mij betreft zou de film daar óók niet misstaan!

Lees ook:Tv-tip: liefdesfilm ‘Jongens’ zaterdag 28 februari NPO 3
Lees ook:Telefilm Jongens woensdag 12 maart in Zappbios bij Zapp op 3
Lees ook:Zapp-biosfilm ‘Jongens’ – een roze parel
Lees ook:Gay Film Night Ketelhuis Amsterdam: ‘Jongens’
Lees ook:Première ‘Skoonheid’ in Rialto

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Prachtige film ‘Jongens’ zondagochtend bij Zappbios

 1. Mark

  Is deze film nog ergens terug te kijken?

    /   Reply  / 
 2. bezorgdeouder

  Totaal niet passend bij onze opvoeding!! Wij vinden het niet correct dat kleine kinderen hier zomaar aan blootgesteld worden. Alsof homo zijn de normaalste zaak van de wereld is zeg! We zijn blij dat we net op tijd zagen wat voor film dit was zodat we onze kinderen op tijd konden behoeden voor een verwrongen beeldvorming van de wereld.

  Als je bij een minderheid hoort is dat prima wij zien namelijk graag dat iedereen van een goed welzijn geniet. Het probleem is dat onze kinderen gewoon kijken naar KRO kindertijd: buurman&buurman, mega mindy, schaun het schaap, etc. En vervolgens komt er vlak achteraan een homo kinderfilm!? Dat verwacht je als ouder toch niet! ‘s- morgenvroeg om 9uur in de vakantie nog wel! Wanneer houden we weer eens rekening met de normale meerderheid!!!!!!!???

  Niet best! Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat er regimes zijn die dergelijke minderheden wel de ruimte geven maar hen ook manen rekening te houden met anderen. Men moet beseffen dat als je een beetje anders bent dan de norm je daarmee niet continue de gehele maatschappij ongevraagd hoeft te confronteren. Juist vanuit minderheidsposities wordt er altijd al zoveel veel geclaimd, gedemonstreerd en geëist. Zijn het geen homo’s dan is het wel weer zwarte piet. Zelfs de hoogst politieke posities in Nederland gaan hierover discussies aan met andere leiders. Echt te belachelijk voor woorden dat daar tijd en energie aan verspilt wordt terwijl er wel belangrijkere zaken te bespreken zijn. Hoe kun je nu verwachten serieus genomen te worden?

  Onze kinderen gaan naar school. Later gaan ze werken en o.a. door het betalen van belastingen en zorg dragen voor een volgende generatie zullen ze een maatschappij in stand houden. Heb daar een beetje meer respect voor aub!

    /   Reply  / 
  1. Rob

   homo zijn is de normaalste zaak van de wereld, homofobie is dat niet; dat is aangeleerd gedrag op basis van vooroordelen, aannames en veronderstellingen.

     /   Reply  / 
 3. Mark

  Een film die uw zoon of dochter zou kunnen helpen een stuk minder lastige jeugd te hebben vind u dus verspilling van belastinggeld? Uw zoon of dochter die in alle onschuld deze film kijkt, zal totaal niet bezig zijn met een minderheidsverhaal. Tot over 10 jaar, als de hormonen beginnen op te spelen en sexualiteit een belangrijkere rol in gaat nemen in het leven van uw zoon of dochter, zal uw zoon of dochter beseffen dat hij niet de enige is die vlinders in zijn buik krijgt van dat vriendje met het zelfde geslacht.
  Door uw kinderen af te schermen van de realiteit, geeft u een negatief signaal af omtrend homosexualiteit.
  Ook uw zoon of dochtee kan homosexueel zijn, dat worden ze niet, het is geen keuze, maar een feit!

    /   Reply  / 
  1. bezorgdeouder

   Dit is nu precies wat we bedoelen. Men beseft niet dat anderen met rust gelaten willen worden. Omdat men het zelf moeilijk heeft gehad meent men zich op dergelijk manieren met iedereen te moeten bemoeien. Houd het aub bij uzelf en val anderen niet lastig.

   Daarnaast meent men ook altijd het beste voor een ander te weten. heeft u kinderpsychologie bestudeerd? Heeft u verstand wat een bepaald tijdsvenster voor mogelijkheden geeft en hoe een kinderbrein geïndoctrineerd kan worden? Nogmaals laat mijn kinderen met rust!!!!!

     /   Reply  / 
   1. Rob

    U sluit zich liever af van ‘de grote boze buitenwereld’. U bent bang voor de dag dat uw zoon of dochter tegenover u verteld dat hij of zij homo is. U denkt uw zoon of dochter door uw opvoeding daarvoor te behoeden. Mijn moeder dacht dat ook, het gevolg waren ruzies waar de honden – na mijn coming out – geen brood van lusten. U kunt beter open en eerlijk zijn tegenover de kinderen i.p.v. verstoppertje te spelen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>