Roze filmparel ‘Jongens’ genomineerd voor vier Gouden Kalveren

De Telefilm ’Jongens‘ is driemaal genomineerd voor een Gouden Kalf (trailer: klik hier).  De roze filmparel van Mischa Kamp werd in 2014 uitgebracht in de Zapp-cyclus op Nederland 3. Acteur Ton Kas zou een Kalf voor beste mannelijke bijrol kunnen krijgen, Melle van Essen voor beste camera, `Mischa van der Kamp voor beste regie  en aanstormend talent Gijs Blom voor beste acteur.

Gijs Blom (1997) speelde tussen 2007 en 2009 de titelrol van Ciske in de musical Ciske de Rat. In de film ‘Nena’ van Saskia Diesing speelt hij een grote bijrol (Carlo).”Nena’  kreeg vijf nominaties. De Kalveren worden vrijdag 3 oktober uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht, het hoogtepunt van de Nederlandse Filmdagen. Het gala wordt rechtstreeks uitgezonden vanaf 20.15 uur op NPO 2.

Lees ook:Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties
Lees ook:Gay Café Kalff reikt Roze Kalf uit
Lees ook:Tv-tip: liefdesfilm ‘Jongens’ zaterdag 28 februari NPO 3
Lees ook:Telefilm Jongens woensdag 12 maart in Zappbios bij Zapp op 3
Lees ook:Moonlight wint Oscar voor beste film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>