Telefilm Jongens woensdag 12 maart in Zappbios bij Zapp op 3

@Erik Feenstra

Voor wie de liefdesfilm ‘Jongens‘ van Mischa Kamp de eerste keer heeft gemist. Morgen is de herhaling van de enthousiast ontvangen Telefilm, die een Amerikaanse, Duitse en Franse bioscooprelease krijgt. De uitzending is woensdag 12 maart, 15.30 uur in Zappbios bij Zapp op 3. ‘Jongens‘ vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht (bron: persbericht).

Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet hij de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen die twee ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is. De hoofdrolspelers in ‘Jongens’ zijn Gijs Blom (Sonny Boy) en Ko Zandvliet (Razend). De regisseur is Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas , het scenario is van Chris Westendorp en Jaap Peter Enderlé, de producent is Pupkin Film en de coproducerende omroep is de NTR.

Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. Voor 2014 is gekozen voor jeugdfilms. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project. De Telefilms 2014 zijn Kris Kras , Bouwdorp , T.I.M. , Jongens , Rabarber en Bannebroek’s Got Talent .

Lees ook:Tv-tip: liefdesfilm ‘Jongens’ zaterdag 28 februari NPO 3
Lees ook:Prachtige film ‘Jongens’ zondagochtend bij Zappbios
Lees ook:Zapp-biosfilm ‘Jongens’ – een roze parel
Lees ook:Roze filmparel ‘Jongens’ genomineerd voor vier Gouden Kalveren
Lees ook:Gay Film Night Westergasfabriek Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>