Amsterdam Canal Parade 2011

IMG_20160511_190451Zaterdag 6 augustus 2011 vindt de Canal Parade plaats: onze hoogsteigen Christopher Street Parade door de grachten als hoogtepunt van de 16e  editie van Amsterdam Gay Pride. Thema dit jaar is ‘All together now’. De diversiteit van de botentocht is groter dan ooit aldus organisator ProGay. De tocht begint om  13.00 uur vanaf het Oosterdok.

De route gaat door de Prinsengracht, over de Amstel om de Stopera heen richting Westerdok. Opvallende ‘nieuwkomers”: de defensieboot en de Hindoestaanse boot. In de bocht bij de Stopera ligt de juryboot, waarop een jury de fraaiste grote en de mooiste kleine boot kiest.   Ongetwijfeld zullen al dan niet homovriendelijke hetero’s ook dit jaar weer klagen over bloot op de boot, al stond er vorig jaar ondanks de regen een slordige half miljoen toeschouwers langs de kant, en dat waren zéker niet alleen maar homo’s. Het evenement is qua bezoekersaantallen na Koninginnedag en de Uitmarkt nummer drie op de lijst jaarlijkse evenementen in Amsterdam. De lijst boten: klik hier.

Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2012
Lees ook:Canal Parade 2010
Lees ook:Bobo’s en homo’s op Canal Parade
Lees ook:We mogen trots zijn op onze Canal Parade
Lees ook:Veel aanmeldingen voor Canal Parade

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam Canal Parade 2011

  1. Janny Hooghout

    Van de site: The Canal Parade starts at 2 pm at the beginning of the Prinsengracht at the Westerdok harbour.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>