Langste Gay Pride ooit van start in Amsterdam

Zaterdag 30 juli 2011 ging in het gloednieuwe Mint Hotel de 16e editie van de Amsterdam Gay Pride officieel van start (2012: klik hier). Het roze evenement duurt dit jaar negen dagen en is daarmee de langste editie tot nu toe. Thema dit jaar is ‘All together now’. Volgens organisator ProGay moet iedereen zijn of haar steentje bijdragen om Amsterdam weer op de kaart te krijgen als Gay Capital. Op verschillende locaties in de stad zijn uiteenlopende activiteiten: tentoonstellingen, voorstellingen, sportevenementen, debatten en feesten.  Agenda: zie website.  ’s Lands beroemdste homo-uitgaansstraat, de Reguliersdwarsstraat, is weer zo goed als de oude: bijna alle homotenten hebben de deuren inmiddels weer geopend. 

Hoogtepunt is de Canal Parade op zaterdag 7 augustus: dan varen 80 boten door de Prinsengracht. Voor het eerst varen er een Defensieboot mee met militairen in uniform en een Hindoestaanse boot. Ook minister van Onderwijs Marja van Bijsterveld vaart mee op de OCW-boot. Ze trotseert daarmee de kritiek op maar komst, nadat ze weigerde een motie uit te voeren die de Tweede Kamer aannam over verplicht stellen van voorlichting over homoseksualiteit op scholen. Ook het gekisssebis over weigerambtenaren suddert voort.

Zondagmiddag 31 juli gaat de eerste Art Pride Amsterdam van start in de Go Gallery. Woensdagmiddag wordt in diezelfde galerie de interactieve website AIDSmemorial.info gelanceerd. Vrijdag leidt Dolly Bellefleur bij Café ’t Mandje de wedstrijd: wie kan het beste Eerste Hulp verlenen op het gebied van seksuele voorlichting.

Lees ook:Vijf generaals op defensieboot Gay Parade
Lees ook:Militairen mogen in uniform naar Gay Pride
Lees ook:Kamer eist homovoorlichting op elke school
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2012
Lees ook:De boten voor de Canal Parade zijn verdeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>