Amsterdam Canal Parade 2012

IMG_20160511_190451Zaterdag 4 augustus 2012 vindt de Canal Parade plaats: onze hoogsteigen Christopher Street Parade door de grachten als hoogtepunt van de 17e editie van Amsterdam Gay Pride. Thema dit jaar is ‘On the move‘. De tocht begint om 14.00 uur vanaf het Oosterdok, door de Prinsengracht, over de Amstel om de Stopera heen en eindigt in het Westerdok. Dit jaar mag het publiek voor het eerst meestemmen. Dat houdt voor de deelnemers in dat ze niet alleen in de buurt van de juryboot, maar tijdens de hele route hun beste beentje voor moeten zetten. De winnaar van de publieksprijs is verzekerd van een plek in de botentocht volgend jaar, net als de winnaar van de juryprijs. De lijnen gaan zaterdag om 12.00 uur open tot zondag 5 augustus 12.00 uur.

 

De winnaar wordt zondag rond 17.00 uur op het slotfeest bekendgemaakt. Stemmen kan door B spatie nummer van de boot te sms’en naar 4477. Kosten zijn 0,55 cent. De lijst boten: klik hier. Nieuwkomers dit jaar zijn onder meer de Turkse Boot (03) en University Pride (79). UvA Pride kon zich verweren tegen negatieve geluiden vanuit de directiekamer van de UvA en heef teen boot voor mekaar gekregen, in samenwerking met roze netwerken van het AMC, de VU en de universiteiten van Leiden en Maastricht. De universiteiten van Twente en Utrecht voelen ervoor om volgend jaar ook deel te nemen.

Ongetwijfeld zullen al dan niet homovriendelijke hetero’s ook dit jaar weer klagen over bloot op de boot, al is de Canal Parade de laatste jaren zelfs tikkeltje saai geworden en kan de botenparade wat mij betreft wel voor wat meer reuring zorgen. Niettemin staan er ieder jaar een slordige half miljoen toeschouwers langs de kant; en zeker niet alleen maar homo’s. Het evenement is qua bezoekersaantallen na Koninginnedag en de Uitmarkt nummer drie op de lijst jaarlijkse evenementen in Amsterdam.

Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2011
Lees ook:Minister doopt eerste universitaire homoboot
Lees ook:Mogelijk Joodse boot op Canal Parade
Lees ook:UvA Pride zoekt hulp voor boot Canal Parade
Lees ook:UvA Pride vaart mee tijdens Canal Parade

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Amsterdam Canal Parade 2012

  1. Kate

    Ordinair!Ben Hetero,loop niet in mijn blote reet!Doe het niet ZÓ! Zorg voor een effectieve manier ordinaire lost niets op WALGELIJK! net zoals al de sex op tv.Kinderen van 10 praten er over op school.NIET nódig!Zorg voor discretie niet in je blote reet!Als er vragen komen, kan je er over praten HOUDT HET PRIVE!Ik wil niet weten of mijn buurman homofiel is!Het is een MENS! Ik voel ook niet de behoefte te zeggen dat ik hetero ben.Ik bem een mens en heb respect voor de andere mens zonder in mijn blote kont te lopen!

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      Zucht! dergelijke hardnekkige reacties zijn en blijven DE ultieme bestaansreden voor gay prides!

        /   Reply  / 
      1. Ilos

        Heb vandaag als hetero met veel plezier gekeken, was voor mij de eerste keer maar vond het super gezellig en heb bovendien niets schokerends gezien.

          /   Reply  / 
    2. Mat

      Typisch hoe Kate zichzelf tegen spreekt en in haar berichtje twee maal meld dat ze hetero is, volgens mij waren er trouwens erg veel hetero’s tussen die zich zelf uitdagend kleedde. En waarom en voor wie zou ik mijn homosexualiteit privé ? Alsof alle hetero’s hun seksuele voorkeur privé houden… Misschien kan Kate nog even uitleggen wat ze bedoelt met een effectieve manier, hoe moet het dan wel volgens haar?

        /   Reply  / 
  2. J. Strijker

    Kate je bent een heel dom wicht, ga je eens verdiepen. En hou op met deze gelijkhebbende schreeuwerij terwijl je eigenlijk heel intolerant bent. Ga anders koken en weg achter die pc.

      /   Reply  / 
  3. sporting

    Helemaal eens met Eric en Strijker voor wat betreft de zeer domme, ongefundeerde, arrogante en bovenal “echte” boerenkinkel hetero reactie van ene Kate. Hets is allemaal zo typerend voor hetero tantes om vanaf je computer te reageren. Het is één bombastisch gekwetter van iemand die duidelijk met haarzelf en haar sexualiteit in de knoop zit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>