Bobo’s en homo’s op Canal Parade

IMG_20160511_190451De 13e Canal Parade in Amsterdam op 2 augustus 2008 was met 80 boten groter dan ooit (update 2009: klik hier). Ook leken de boten kleurrijker opgetuigd dan voorgaande jaren. De sfeer was geweldig: de Canal Parade is met recht de homo-tegenhanger van het hetero Zomercarnaval in Rotterdam. Lekker weer, swingende muziek en overal blije gezichten. Volgens de organisatie stond er een half miljoen toeschouwers langs de route: honderdduizend meer dan vorig jaar. De Amsterdamse homohoreca was slechts matig vertegenwoordigd, maar dat is al jaren zo. Opvallend detail: roze werknemers van grote firma’s als IBM, TNT en ING hadden veel tijd en moeite besteed aan aankleding, kostuums en choreografie.

 

De boot van het Aids Fonds viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Het voor-aangekondigde reuzencondoom viel in het niet bij hun spectaculaire boten van de afgelopen jaren. Een aantal opvallende boten: het bootje met leden van het kabinet, de Amsterdamse boot met burgemeester Cohen en enkele wethouders, de skûtsje uit Leeuwarden, de Haagse boot om Roze Zaterdag 2009 aan te kondigen en de boot van homonetwerk ‘Roze in het Blauw’ van de Amsterdamse politie. De Antilianenboot voer tóch, ondanks dreigende taal van de Antillen aan het adres van eventuele meevarende landgenoten. En: de Christenboot, een boot vol met trotse ouders en de opvallend lege boot van ontwikkelingsorganisatie Hivos: leeg, om aan te geven dat er nog altijd landen zijn, waar je niet openlijk voor je geaardheid kunt uitkomen: in sommige landen staat er zelfs doodstraf op.

 

 

 

Lees ook:Leeuwarden vaart met skûtsje in Gay Canal Parade
Lees ook:Veel heteroboten met bobo’s op Canal Parade
Lees ook:De boten voor de Canal Parade 2012 zijn verdeeld
Lees ook:Canal Parade met zwerfjongerenboot en vluchtelingenboot
Lees ook:Canal Parade Amsterdam 2016: de boten die in de prijzen vielen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bobo’s en homo’s op Canal Parade

  1. Pingback: Hartjesdagen: straatfeest voor de kleine man | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>