Homocafé April moet dicht

Het Amsterdamse homocafé April gaat 19 mei dicht. Dat heeft Heineken aan de stadszender AT5 gemeld. De roemruchte homotent aan de Reguliersdwarsstraat onderging vorig jaar een langdurige ingrijpende verbouwing, maar dat lijkt voor niets te zijn geweest. Vorige maand besliste de kantonrechter dat Heineken meerdere horecazaken van Sjoerd Kooistra, waaronder de April, mocht laten ontruimen als de openstaande rekeningen niet werden betaald.

 

Kooistra beloofde het geld direct te betalen: de sluiting leek van de baan. Afgelopen dinsdag deden deurwaarders invallen in drie wonen van de horecatycoon. Heineken claimt nog altijd een slordige twee miljoen aan achterstallige huur. Vandaag liet de bierbrouwer weten dat in ieder geval de April dicht moet. Of de andere horecazaken die ‘op de tocht stonden’ ook moeten sluiten, is nog niets bekend. De manager van April vertelde AT5 nog niets over een ontruiming te hebben gehoord. Heineken heeft al langer een conflict met Kooistra over de huur van zaken. De panden zijn van hem; hij verhuurde ze aan Heineken, die de zaken doorverhuurde via aan Kooistra verwante ‘tussenbedrijven’ aan pachters. Die moeten deze tussenbedrijven huur betalen, die zij op hun beurt moeten overmaken aan Heineken. Dat laatste gebeurt kennelijk niet volgens de afspraken, aldus AT5.

Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg
Lees ook:Kooistra homocafés tijdelijk open tijdens Gay Pride
Lees ook:Homocafé April definitief op slot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>