Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra

Een aantal horecazaken in Amsterdam, waaronder twee homotenten in de hoofdstedelijke Reguliersdwarsstraat, dreigen de dupe te worden van wanbetalingen van horecatycoon Sjoerd Kooistra. Dat meldt het Parool. Homobar April is één van de vier zaken die zouden moeten sluiten vanwege huurachterstanden van Kooistra aan bierbrouwer Heineken. Het Parool meldt dat hij met zijn kompanen binnen 14 dagen twee miljoen euro moeten ophoesten. De kantonrechter bepaalde afgelopen woensdag dat Heineken mag ontruimen als Kooistra in gebreke blijft.

 

Een woordvoerder van Heineken zei tegen het Parool dat ontruimen voor het bedrijf ‘geen core-business’ is: ‘Als alles betaald wordt, wie heeft er dan nog belang bij ontruiming?’ Andere zaken die met sluiting zouden worden bedreigd, zijn Dante, Luxembourg en Three Sisters, drie niet-homo horecazaken in de Amsterdamse binnenstad. Heineken dreigt wèl door te pakken in een andere slepende kwestie: club Exit: daarover lopen sinds december korte gedingen over wanbetalingen. Komende dinsdag komt de deurwaarder met de politie de tent ontruimen, als Kooistra niet alsnog betaalt. Volgens Heineken is Kooistra in totaal op dit moment zo’n vijf miljoen euro schuldig: ‘We gaan dat langzaam oprollen’, aldus de biergigant.

Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg
Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Homocafé April moet dicht
Lees ook:Homocafé April definitief op slot
Lees ook:Inval in homocafés April en Arc

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra

  1. Peter

    Inmiddels heeft Kooistra bekend gemaakt dat de achterstallige huur betaald zal worden en de zaken dus open blijven!

    De sluiting van de Exit zou wellicht maar tijdelijk zijn…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>