Inval in homocafés April en Arc

Zaterdagnacht 9 januari 2010 zijn invallen gedaan in homocafés de April en de Arc in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. De administratie en de dagomzet van de bars, die deel uitmaken van het imperium van Sjoerd Kooistra, werd in beslag genomen. Van het geld wordt een ex-werknemer achterstallig loon, vakantiegeld en een ontslagvergoeding uitbetaald. Hij werkte vorig jaar in beide cafés en stapte meermalen naar de rechter om zijn geld op te eisen van het bedrijf Reguliers BV, dat de horecazaken van Kooistra pachtte. De invallen werden uitgevoerd door twee deurwaarders, een hulpofficier van justitie, een aantal agenten en een sleutelsmid.

Het in beslag genomen geld is genoeg om de vordering van 30.000 euro te voldoen, aldus de advocaat van de gedupeerde werknemer. Kooistra haalt de laatste tijd nogal eens het nieuws. Zo zou hij volgens de Belgische advocaat van de Belgische brouwerij Inbev in financiële problemen zitten. De firma, die onder andere de bieren Dommelsch, Jupiler en Hertog Jan fabriceert en distribueert, daagde de horecamagnaat voor de rechter, omdat het nog tien miljoen euro tegoed zou hebben. Kooistra meldde daarop dat er niks aan de hand was en de rechtszaak van de baan was. Eerder kreeg Kooistra het ook al met Heineken aan de stok over vermeende betalingsachterstanden. Biergigant Heineken dreigde homobars Exit en club Exit te laten ontruimen. De Gouden Kooi, op papier in handen van Kooistra’s nicht Grietje van der Veen, werd veroordeeld tot betaling van ruim vier ton aan achterstallige huur.

Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg
Lees ook:Speurtocht naar geheime minnaar Kooistra
Lees ook:Sjoerd Kooistra dood door zelfmoord
Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Kooistra homocafés tijdelijk open tijdens Gay Pride

1 Reacties // Reageer

One thought on “Inval in homocafés April en Arc

  1. Jan Rap

    Kooistra heeft misschien wel genoeg centen, maar deze regering beloofde minder regeletjes en minder overheids bemoeienis voor ondernemerers en volgens mij moet je tegenwoordig wel van heel goeie crimininele huise komen wil je in dit land nog uberhaubt iets ondernemen..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>