Meer horecazaken op de fles door perikelen Kooistra

Steeds meer horecazaken lijken door toedoen van horecatycoon Sjoerd Kooistra op de fles te gaan. Na bierbrouwer Heineken en koffiebrander Smit & Dorlas wil nu ook het Belgisch/Braziliaanse InBev geld zien. Deze grootste bierbrouwer ter wereld maakte vrijdag bekend dat het bij de rechter contracten wil laten ontbinden met de barkoning. De dagvaarding houdt sluiting in van tien cafés in het zuiden van het land en twee in Amsterdam: grand café Luxembourg aan de Spuistraat en Three Sisters/NY Steak House op het Leidseplein. Het conflict met Heineken leidde al tot sluiting van Dante en homoclub Exit (die nog steeds gesloten is); eerdaags dreigt voor het roemruchte homocafé April in de Reguliersdwarsstraat hetzelfde lot.

 

Kooistra heeft zijn horecazaken ondergebracht in een web van BV’s, waarmee hij juridisch gezien niets te maken heeft, die naar verluid vrijwel allemaal door zijn eigen mensen worden geleid. Omroep Brabant heeft het over ‘de beruchte Methode Kooistra, waarbij faillissementen van gerenommeerde kroegen eerder regel dan uitzondering lijken te zijn’. Kooistra koopt een café op, richt het in en verpacht het aan een zelfstandige ondernemer, die volledige vrijheid krijgt, maar wel elke maand een flink stuk van de omzet aan Kooistra moet ophoesten. Dat aandeel zou zo hoog zijn, dat de kroegen stuk voor stuk op de fles gaan. Ze kunnen de lasten niet meer opbrengen, maar Kooistra blijft gewoon zijn geld innen. De kroeg gaat failliet; de ondernemers werken vanuit een BV en kunnen zó in een nieuwe BV een ander (of hetzelfde) café tegen dezelfde voorwaarde exploiteren. Kooistra wordt ervan verdacht dit alles met voorbedachten rade te plannen, iets dat hijzelf met klem ontkent. ‘Hij onderzoekt maar: wijs maar aan wat ik illegaal doe’, zei hij ooit in een reactie op het onderzoek van burgemeester Cohen van Amsterdam.

Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Homocafé April moet dicht
Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg
Lees ook:Sjoerd Kooistra dood door zelfmoord

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Meer horecazaken op de fles door perikelen Kooistra

  1. Wim

    prima. Die nare vetklep komt zo ook wel aan zijn eind.

    Klopt geen reet van die kerel en bovendien alle mensen die in zijn zaken werken staan op een 0-uren contract. Echt niets menselijks aan.

    In Amsterdam is de reguliersdwarsstraat ook al jaren meer van hetzelfde, tijd voor een frisse wind…

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Tsja, maar je kan ook redeneren: als die Kooistrazaken zo onaantrekkelijk zijn, waarom is dan nog niemand met iets aanlokkelijkers gekomen? Kennelijk zijn genoeg mensen tevreden met zijn zaken en/of is er gewoon te weinig animo voor iets nieuws….

      /   Reply  / 
  3. Top Gay Hotels

    Het is werkelijk onbegrijpelijk hoe zoiets kon gebeuren. Ik hoop dat het niet te veel de gay zaken zal beinvloeden.. Er zijn al wat problemen in de gay scene in amsterdam en nu dit nog..

      /   Reply  / 
  4. Sportingact

    De Gay horeca en de horeca in het algemeen die van deze gangster is, heeft dit in grote lijnen helemaal aan zichzelf te danken.
    Uitbaters die snel willen scoren door veel geld te verdienen kregen en krijgen nog steeds de klap terug. Vooral de kroegen in Amsterdam gaan sterk achteruit. Zowel aantallen bezoekers als de entourage van enkele tenten is ver beneden de maat wat je zou mogen verwachten van de GAYCAPITAL? van Europa.
    Ik denk dat we onszelf voor de gek houden te denken dat we dat nog steeds zijn. Allang niet meer. En hoe komt dat vraag ik me wel eens af. De toenemende onveiligheid? Zie het bericht van 5 mei bij de Westermarkt. Het zoveelste incidentje???
    Is Gay Amsterdam niet meer aantrekkelijk bij de Gay tourist? En, zijn die Gaytoeristen er wel.

    Top Gay Hotels heeft een punt dat er problemen zijn in de Gay Scene in Amsterdam. Maar dat is al jaren zo en dan zijn er nog uitbaters die in zee gaan met deze horeca figuur. Ga naar een goede bank of andere instelling en een betrouwbare bierbrouwer. Dan heb je Kooistra helemaal niet nodig. Maar neen, snel en veel geld verdienen terwijl er op dat moment ook een strop om je nek hangt. En het allerbelangrijkste, BELAZER je klant(en) niet
    met een glas leidingwater voor 3 euro maar verkopen als sourcy en gerotzooi met cola.
    Want als die erachter komen, draaien die wel je nek om.

      /   Reply  / 
  5. Klikx

    Het is dus blijkbaar niet alleen in Belgie dat er dergelijke personen rondlopen… Ik heb gelukkig een oplossing gevonden om de zaak te redden via mijn advocaat. Het runnen van een horecazaak is een van de moeilijkste op dit moment! Je hebt niet alleen het runnen van een team, maar ook administratie, kennis van producten, marketing en zo veel meer…

    Je kan het niet meer veroorloven om niet meer enkel kok te zijn, maar eerder zaakvoerder. Het pakket op http://www.horecainstituut.be heeft me ook flink op weg geholpen… weet wel niet als het van toepassing is op Nederland, maar ik vond het in ieder geval de moeite waard.

    Klikx.

      /   Reply  / 
  6. Jody Barrera

    If only more than 37 people would hear about this.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>