Roze tintje aan Bevrijdingsdag 2010

IMG_20160517_101455Op 4 mei is de Nationale Herdenking, op woensdag 5 mei 2010 vieren we dat Nederland 65 jaar in vrijheid leeft. De start van de Nationale Viering vindt  dit jaar in Limburg plaats: in Roermond. Centraal staat altijd de 5 mei lezing  rondom het thema, dit jaar: ‘Vrijheid wereldwijd: wat is daarvoor nodig?’ Wim Kok houdt de lezing. Om 13.00 starten de Bevrijdingsfestivals in de twaalf provincies en in Amsterdam, met muziek, debat, dialoog en infomarkten. Regionale COC verenigingen staan er met een stand.

 

Op het Amsterdamse Homomonument vindt vanaf 15.00 uur traditioneel Nederlands enige roze bevrijdingsfeest plaats: de Roze Wester dagen, met optredens van artiesten, travo’s en dj’s. Bij IHLIA/Homodok op de zesde verdieping van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) opent de expositie ‘Wie kan ik nog vertrouwen’. De tentoonstelling is geheel gewijd aan vervolging en verzet van homo’s en lesbo’s ten tijde van de Duitse bezetting. De expositie startte een aantal jaren geleden in het verzetsmuseum en was inmiddels op meerdere plaatsen in het land ter zien. Dolly Bellefleur besteed ‘s avons in haar maandelijkse radioprogramma aandacht aan ‘onze grootste roze vrijheidsstrijder’ uit de jaren ’60/’70: Robert Long.

Lees ook:Tentoonstelling homo’s in de oorlog in Maastricht
Lees ook:Expositie over Annemarie Grewel
Lees ook:Expositie Twintig Jaar Dolly Bellefleur
Lees ook:Kriterion Amsterdam op 4 mei: Vervolging homo’s in WOII
Lees ook:Homomonument viert 20e verjaardag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze tintje aan Bevrijdingsdag 2010

  1. Jans Swarchwalderschincken

    Sponsort Bol.com de muziek?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>