Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein – Robert Long

IMG_20160522_142305Woensdag 5 mei 2010 besteedt Dolly Bellefleur aan de legendarische zanger, schrijver, componist, cabaretier en televisiepresentator Robert Long (1942-2006). In haar radioprogramma Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein praat ze van 19.00-20.00 uur met Rose-Marie Schreuders over de in 2006 overleden homo-icoon.  In zijn liedjes verwoordde Long het onbehagen dat onder veel jonge mensen leefde. Hij was vóór het milieu en tegen het kapitaal. Zijn felste teksten waren gericht tegen kerk, paus en Jezus Christus zelf. Als homo pionier van het allereerste uur bezong hij ook de herenliefde (bron: persbericht).

Dolly’s serie radioportretten ‘Those were the gays’ besteedde eerder aandacht aan roze pioniers als Benno Premsela, Bet van Beeren, Annemarie Grewel en Wim Hogenkamp. De uitzending op Bevrijdingsdag staat volledig in het teken van ‘vrijheidsstrijder’ Robert Long. Aanleiding is de ontmoetingsdag, voor fans en bewonderaars van Robert Long die Rose-Marie Schreuders voor de derde keer organiseert: op 30 mei in Villa Lila in Nijmegen: ‘Want hij heeft zo veel mooie dingen gemaakt, die mogen niet vergeten worden!’ Ze was de laatste zes jaar van zijn leven bevriend met Long.

DBWA is live te beluisteren in en rond Amsterdam via Salto 1: 106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en online via www.salto.nl doorklikken naar StadsFM (logo rechts op pagina) of twee maanden na uitzending via StadsFM Streaming OnDemand. Met dank aan: Boekhandel Vrolijk, Gays & Gadgets, Stichting George Mosse Fonds van de Universiteit van Amsterdam, De Zingende Zaag Producties en Stichting Bellefleur.

Lees ook:Dolly haalt alles uit de kast op MVS
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein
Lees ook:LesBian Pride en Roze Kinderfestival in Dolly’s Bonte Woensdagavondtrein
Lees ook:Dolly praat over Annemarie Grewel op homoradio
Lees ook:Vrouwendag en dragkings bij Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>