Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein

Woensdag 5 maart behandelt Dolly Bellefleur op MVS Radio van 19.00 tot 20.00 uur het bewogen leven van de vrijzinnige vormgever, humanist en homoactivist Benno Premsela (1920-1997). Ruud Douma alias Dolly Bellefleur presenteert iedere eerste woensdagavond van de maand ‘Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein’, een knipoog naar ‘De Bonte Dinsdagavond Trein’, het legendarische radioprogramma waarin Snip en Snap travestie in Nederland op de kaart zetten. 

Nieuw dit seizoen is de rubriek ‘Those were the gays’, met aandacht voor homohelden en roze pioniers. La Bellefleur praat over Premsela met Bert Boelaars (auteur van de biografie Benno Premsela Voorvechter van homo-emancipatie) en Marian Bakker (stelde bij de IHLIA in de Openbare Bibliotheek Amsterdam een expositie samen over de betekenis van Premsela voor de homo-emancipatie). Luister op 5 maart naar dit bijzondere portret van een gepassioneerd mens in een turbulente tijd. Eerst mocht hij er niet zijn als jood, niet veel later bleek voor hem als homo evenmin plaats.

 MVS nu wereldwijd te beluisteren! MVS Radio, de gay omroep van Amsterdam is te beluisteren in en rond Amsterdam via Salto Stads FM: 106.8 FM ether en 103.3 FM op de kabel. Woon je niet in Amsterdam? Het is nu mogelijk de uitzending wereldwijd LIVE te beluisteren via de website www.salto.nl  Uitzending gemist? Het is mogelijk om programma’s tot twee maanden terug te beluisteren.

Lees ook:Dolly eert Wim Hogenkamp op MVS
Lees ook:Gay.bloggers in Dolly’s radioprogramma
Lees ook:Dolly praat over Annemarie Grewel op homoradio
Lees ook:Bellefleur babbelt over Moederdag op homoradio
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein – Robert Long

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>