Tentoonstelling homo’s in de oorlog in Maastricht

IMG_20160517_101455Homo’s en lesbo’s in de Tweede Wereldoorlog: lange tijd was dat een groot taboe. Er is nog altijd weinig bekend over wat er met homo’s en lesbo’s in de oorlog gebeurde. De tentoonstelling ‘Wie kan ik nog vertrouwen?’ licht een tipje van de sluier op. COC Limburg organiseert van zondag 13 september tot en met 29 oktober 2009 in AINSI Maastricht de tentoonstelling ‘Wie kan ik nog vertrouwen?‘ De expositie toont de vervolging van en het verzet door homo’s en lesbo’s tijdens de Duitse bezetting. Aanleiding is het feit, dat Maastricht en Zuid Limburg deze herfst 65 jaar geleden werden bevrijd (bron: persbericht).

 

De tentoonstelling toont een beklemmend beeld van de situatie van homoseksuelen tijdens de Duitse bezetting, met persoonlijke getuigenissen en uniek beeldmateriaal. De expositie opende op 21 april 2006 in Herinneringskamp Westerbork, was vanaf september 2006 te zien in het Verzetsmuseum in Amsterdam en in 2007 in Verzetsmuseum Leeuwarden en kamp Vught. Dr. Klaus Müller, onder meer werkzaam voor het U.S. Holocaust Memorial Museum in Washington, stelde de expositie samen. IHLIA nam het initiatief; geld kwam in 2002 los van het Ministerie van VWS, dankzij de Rechtsherstelgelden Homoseksuelen WOII.

Lees ook:Roze tintje aan Bevrijdingsdag 2010
Lees ook:Kriterion Amsterdam op 4 mei: Vervolging homo’s in WOII
Lees ook:Hermitage Amsterdam toont Alexander de Grote
Lees ook:Tentoonstelling ‘Gijsen, Flikker op!’ in Centre Céramique Maastricht
Lees ook:Dodenherdenking COC Limburg

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tentoonstelling homo’s in de oorlog in Maastricht

  1. Sara

    Thema wereldoorlog heeft heelwat dimensies.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>