Hermitage Amsterdam toont Alexander de Grote

IMG_20160509_170025Zaterdag 18 september 2010 opende in de Hermitage in Amsterdam de tentoonstelling ‘De onsterfelijke Alexander de Grote. De mythe, de werkelijkheid, zijn reis, zijn erfenis’. Ruim 2300 jaar na zijn dood spreekt Alexander uit Macedonië (356-323 v.C.) nog steeds tot de verbeelding. Het is voor het eerst dat er in ons land een expositie over hem is te zien: tot en met 18 maart 2011. Hij volgde als twintigjarige zijn vermoorde vader op en begon een veldtocht die hem beroemd maakte. Vanuit Macedonië veroverde hij een groot rijk, dat zich uitstrekte van Griekenland tot de Indus.

 

De expositie bestaat een periode van bijna 2500 jaar en toont beelden, vazen en voorwerpen uit de Oudheid en schilderijen uit de 17e en 18e eeuw met Alexander als onderwerp. Erwin Olaf ontwierp in opdracht van het museum een beeldcampagne en een film voor de tentoonstelling: ‘Morphing Alexander, Erwin Olaf for Hermitage Amsterdam’. Het museum is dagelijks open van 10 tot 17 uur en woensdag tot 20 uur.

Lees ook:Erwin Olaf fotografeert Leidens Ontzet
Lees ook:Queerussia: the hidden (p)art in Centraal Museum Utrecht
Lees ook:Erwin Olaf kiekt Máxima
Lees ook:Erwin Olaf ontwerpt nieuwe munt met Willem-Alexander
Lees ook:Erwin Olaf zondag in Zomergasten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>