Expositie Twintig Jaar Dolly Bellefleur

IMG_20160505_145030Zaterdag 7 november 2009 zal Dolly Bellefleur het stralende middelpunt zijn tijdens de opening van de expositie ‘Van hem naar haar naar Hippolytushoef’ in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Aanleiding voor de tentoonstelling op de zesde etage van IHLIA-Homodok is het twintigjarig jubileum van de diva. De Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels opent de expositie zaterdag om 16.00 uur op het IHLIA-plein (zesde etage): aan te raden is om uiterlijk 15.45 uur aanwezig te zijn. Daarna vindt er een feestelijk programma plaats in Theater van ’t Woord in de OBA. Dolly treedt op, net als Mannenkoor Manoeuvre. Karin Spaink voelt de diva in het openbaar aan de tand (bron: persbericht).  

 

De vormgeving van de expositie is in handen van Tonnie van Doorn. Thema’s zijn: Travestie als theatervorm, Dolly en de homo-emancipatie, Dolly en de strijd tegen aids, Dolly als muze voor fotografen, kostuumontwerpers en beeldend kunstenaar. Er zijn foto’s te zien (onder andere van Erwin Olaf, Peter Brinkhorst en Gerard Wessels), schilderijen (zoals van Simone Klingers en Jacinta Heijmans), filmmateriaal en kostuums (Prince Charming). De tentoonstelling is tot en met 7 januari gratis te bekijken tijdens de openingsuren van de OBA, dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.

Lees ook:Foto-expositie Outside op Homomonument
Lees ook:Vrolijke boel bij opening expositie Dolly Bellefleur
Lees ook:Expositie Twintig jaar Dolly in stadhuis Haarlem
Lees ook:Dolly Bellefleur, mijn muze
Lees ook:Talkshow Dolly op Wereld Aids Dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>