Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt

Er zijn genoeg aanwijzingen om de jongeren te kunnen aanhouden die vorig jaar een homostel hebben weggepest uit de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn. Dat stelt de advocaat van het duo, Yehudi Moskowicz. Komende vrijdag behandelt het hof in Arnhem hun klacht dat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) te weinig hebben gedaan met hun meldingen van discriminatie, bedreiging met de dood, vernieling en belaging. Als het hof de klacht terecht vindt, kunnen de daders alsnog worden opgepakt.  

 

Het OM stelde dat er geen bewijs, geen verdachten in beeld en geen aanwijzingen waren om de homotreiteraars te kunnen aanhouden. Volgens de Utrechtse burgemeester Wolfsen had de politie ‘alles op alles had gezet om de zaak op te lossen.’Volgens Moskowicz blijkt uit politiedossiers dat er amper onderzoek is verricht naar aanleiding van de zes aangiften van het homostel in 2009 en 2010. Het stel verhuisde na alle pesterijen weg uit de buurt Terwijde. Ze zeggen veel schade te hebben geleden, onder andere omdat ze hun huis onder de taxatiewaarde hebben moeten verkopen. De advocaat is ook een civiele procedure begonnen tegen gemeente, politie en Staat en eist 40 duizend euro schadevergoeding.

Lees ook:Politiek vuurwerk Utrecht om weggepest homostel
Lees ook:Jongeren achtervolgen weggepeste homo met treiterijen
Lees ook:Utrecht te laks bij pesterijen homostel
Lees ook:Afpersers homo’s opgepakt
Lees ook:Opnieuw homostel vertrokken na treiterijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>