Politiek vuurwerk Utrecht om weggepest homostel

Komende dinsdag belooft het politiek vuurwerk te worden op het stadhuis van Utrecht. Dan wil de Utrechtse Gemeenteraad burgemeester Aleid Wolfsen, het Openbaar Ministerie en de politie stevig aan de tand voelen. Zij waren vorig jaar als ‘driehoek’ verantwoordelijk voor het wegpesten van een homostel in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Vorige week trok de driehoek alvast het boetekleed aan.

 

De burgemeester erkende in een brief aan de raad dat op een aantal punten ‘ niet scherp genoeg is opgetreden’: daardoor is het vertrouwen in de autoriteiten aangetast.’ Hij doelde vooral op de gebrekkige communicatie met betrokkenen en het feit dat het horen van een getuige pas na acht maanden gebeurde. Het gerechtshof kreeg een onvolledig dossier toegestuurd en er had eerder cameratoezicht moeten komen, aldus de burgemeester, Het homostel verhuisde vorig jaar na herhaaldelijke pesterijen door buurtjongeren. De mannen voelde zich na meerdere aangiften gedwongen te verhuizen. Wolfsen gaf toe dat de gemeente steeds te laat in de gaten had dat er sprake was van homopesterijen. De daders werden niet bestraft.

Lees ook:Utrecht te laks bij pesterijen homostel
Lees ook:Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt
Lees ook:Utrecht vernietigde documenten weggepest homostel
Lees ook:Utrecht kan homotreiteraars niet opsporen
Lees ook:Alle registers open tegen homofoob geweld in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>