Utrecht te laks bij pesterijen homostel

De gemeente Utrecht heeft te weinig gedaan om een homostel in Leidsche Rijn te beschermen dat werd geterroriseerd door een groep jongens in de buurt. Dat heeft burgemeester Aleid Wolfsen vandaag toegegeven in een raadsvergadering. Het stel voelde zich niet gesteund door politie, gemeente en het openbaar ministerie en verhuisde de buurt uit.

 

Wolfsen erkende dat er te weinig is gedaan met getuigenverklaringen en dat er te lang is gewacht met cameratoezicht. Er komt een vertrouwenspersoon, om te voorkomen dat instanties bij dit soort zake nog eens langs elkaar heen werken. De raad bespreekt de zaak nog verder.

Lees ook:Politiek vuurwerk Utrecht om weggepest homostel
Lees ook:Utrecht kan homotreiteraars niet opsporen
Lees ook:Jongeren achtervolgen weggepeste homo met treiterijen
Lees ook:Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt
Lees ook:Alle registers open tegen homofoob geweld in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>