Jongeren achtervolgen weggepeste homo met treiterijen

Twee jaar geleden verhuisde een Marokkaanse homo van Leidsche Rijn naar het centrum van Utrecht, omdat hij onophoudelijke pesterijen door buurtjongeren beu was. De groep jongeren blijft het op hem gemunt hebben en is hem gevolgd. Afgelopen zomer werd hij in de buurt van zijn nieuwe huis door dezelfde groep jongeren bedreigd en bespuugd. In de NRC zegt de man dat de politie en de gemeente niet genoeg doen.

 

Hij kwam zaterdag 3 maart voor het eerst met zijn verhaal naar buiten. Burgemeester Wolfsen wimpelt de kritiek af en zegt dat er ‘alles aan is gedaan’ om de man te steunen. Gemeente en politie gaveneerder toe fouten te hebben gemaakt bij het wegpesten van een homostel.

Lees ook:Vijf meldingen van afpersen homo’s
Lees ook:Opnieuw homostel vertrokken na treiterijen
Lees ook:Arnhem: twee homo’s mishandeld met betonschaar
Lees ook:COC Limburg geschokt: drag queens belaagd in Maastricht
Lees ook:Antihomo geweld tijdens Outgames Kopenhagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>