Roze debat met stadsdeelvoorzitters Marcouch en Elatik

IMG_20160516_131529Op woensdag 27 mei 2009 organiseert Stichting Secret Garden een discussieavond, ‘Hoe kleurrijk zijn de Amsterdamse stadsdelen’, over de uitvoering van de nota homobeleid in Slotervaart. Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch zal aanwezig zijn, net als vertegenwoordigers van verschillende partijen en organisaties. De avond vindt plaats in Dovenontmoetingscentrum SWDA, Stadhouderskade 89 (de Ammanschool  voor dove kinderen bevindt zich in Slotervaart). Het programma begint om 18.00 uur met een welkom van Emir Belatoui van Secret Garden en een inleiding van Marcouch. Dan volgt een forumdiscussie met Marcouch, de stadsdeelvoorzitter van Zeeburg Fatima Elatik en twee politici (bron: persbericht).

 

Daarna discussieert het forum met de zaal over plannen, suggesties en mogelijkheden om Amsterdamse stadsdelen kleurrijker te maken. Daarna volgt een optreden van buikdanser Farouq en een maaltijd. In april presenteerde Marcouch de homonota van stadsdeel Slotervaart. Marcouch zet zich actief in voor de roze gemeenschap: hij bezocht het homo-suikerfeest, pleitte onlangs voor een homobar in Slotervaart en zou de Gay Pride naar zijn stadsdeel willen zien komen. ‘Het gevolg is dat bewoners van Slotervaart in groepen verhaal kwamen halen bij mij,’ zegt hij in het persbericht, ‘En zo zij al een aantal vruchtbare gesprekken ontstaan. Volgende stap is dat zij de vrijheid van homo’s gaan verdedigen, ook die van moslimhomo’s, Surinaamse homo’s en andere homo’s voor wie ‘uit de kast’: ‘uit huis’ betekent.’ Aanmelden is gratis en kan via [email protected].

Lees ook:Marcouch presenteert homonota Slotervaart
Lees ook:Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem
Lees ook:PvdA ruziet over Marcouch
Lees ook:Verzet PvdA moslims tegen homobeleid Marcouch
Lees ook:Marokkaanse socioloog spreekt over homoacceptatie in Slotervaart

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Roze debat met stadsdeelvoorzitters Marcouch en Elatik

  1. Pingback: Moslim homo’s durven niet uit de kast te komen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>