Marokkaanse socioloog spreekt over homoacceptatie in Slotervaart

IMG_20160516_131529Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Slotervaart, maakt meteen werk van zijn gisteren uitgekomen homonota van stadsdeel Slotervaart. Hij heeft de Marokkaanse socioloog en publicist Abdessamad Dialmy (zie foto) uitgenodigd donderdag 16 april een voordracht te geven over homoacceptatie, getiteld ‘Homoacceptatie opnemen in de seksuele vorming: een must voor een moderne islam, een must voor een modern Slotervaart’. De voordracht is van 16.30 tot 18 uur in de raadzaal van Stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Callandlaan 1 (vlakbij station Lelylaan). Iedereen is welkom; na de voordracht is er gelegenheid tot discussie met Dialmy, stadsdeelvoorzitter Marcouch en dr. Gert Hekma van Homostudies aan de Universiteit van Amsterdam (bron: persbericht).

 

Professor Dialmy (1948) is auteur van tientallen publicaties en studies, zoals ‘Jeugd, aids en islam in Marokko’ (2000): jarenlang het enige onderzoek over aids in Marokko. In ‘Huisvesting, seksualiteit en islam’ (1995) beschrijft hij cruciale veranderingen in de huidige Marokkaanse samenleving. In ‘Feminisme, islamisme en soefisme’ (1997) gaat het over wat hij noemt ‘het koloniale feminisme’ en vrouw(on)vriendelijke tradities in de islam. Dialmy is vanwege zijn werk herhaaldelijk bedreigd en moest uiteindelijk zijn leerstoel aan de universiteit van Fès (een stad in Marokko) opgeven.

 

‘Ik sta voor elke homo die zichzelf is en voor zijn eigen identiteit uitkomt,’ zei stadsdeelvoorzitter Marcouch dinsdagavond bij de presentatie van de homonota op het stadsdeelkantoor. Kort daarna zei hij in het tv-programma Pauw & Witteman ‘zelf ook op een boot met de Canal Parade mee te zullen varen’. Marcouch wil zich vooral richten op de opvoeding: ‘Jongeren krijgen hun intolerante opvattingen mee via hun ouders op school en op straat.’ Hij stelt vast dat Marokkaanse jongeren geweld tegen homo’s niet schuwen en dat ook achter de voordeur zeer negatief over homo’s wordt gesproken. Marcouch spreekt de minister van Jeugd en gezin, André Rouvoet hierop aan. Zelf merkte hij dat ‘een paar uur praten met mensen al een verandering van denken kan teweegbrengen’, zoals hij bij Pauw & Witteman zei.

Lees ook:Reminder: socioloog uit Marokko over homoacceptatie
Lees ook:Imam moet sekstaboes doorbreken
Lees ook:Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem
Lees ook:Marcouch presenteert homonota Slotervaart
Lees ook:Roze debat met stadsdeelvoorzitters Marcouch en Elatik

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Marokkaanse socioloog spreekt over homoacceptatie in Slotervaart

  1. Pingback: Imam moet sekstaboes doorbreken | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>