Reminder: socioloog uit Marokko over homoacceptatie

Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Slotervaart, heeft de Marokkaanse socioloog en publicist Abdessamad Dialmy uitgenodigd om op donderdag 16 april een voordracht te geven: ‘Homoacceptatie opnemen in de seksuele vorming: een must voor een moderne islam, een must voor een modern Slotervaart’. De voordracht is van 16.30 tot 18.00 uur in de raadzaal van Stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Callandlaan 1 (vlakbij station Lelylaan). Iedereen is welkom; na kan het publiek in discussie met Dialmy, Marcouch en Gert Hekma (Homostudies).

 

Professor Dialmy (1948) is auteur van publicaties en studies als ‘Jeugd, aids en islam in Marokko’ (2000, jarenlang het enige onderzoek over aids in Marokko). In ‘Huisvesting, seksualiteit en islam’ (1995) beschrijft hij de veranderende Marokkaanse samenleving. ‘Feminisme, islamisme en soefisme’ (1997) gaat over ‘koloniaal feminisme’ en vrouw(on)vriendelijke tradities in de islam. Dialmy is vanwege zijn werk herhaaldelijk bedreigd en moest daardoor zelfs zijn leerstoel aan de universiteit van Fes opgeven.

Lees ook:Marokkaanse socioloog spreekt over homoacceptatie in Slotervaart
Lees ook:Imam moet sekstaboes doorbreken
Lees ook:Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem
Lees ook:Marokko bang voor homo’s en ander westers verval
Lees ook:PvdA ruziet over Marcouch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>