Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem

IMG_20160529_141921Ahmed Marcouch wordt de nieuwe burgemeester van Arnhem. Na een carrière in Amsterdam en Den Haag maakt hij de overstap naar het oosten. In roze kringen werd hij bekend, toen hij zich als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart hard maakte voor de LHBTI-beweging, iets dat in die wijk niet bepaald vanzelf ging (en gaat).

In 2009 voor de Amsterdamse boot vanaf het Nieuwe Meer (Slotervaart) met wethouder Carolien Gehrels, stadsdeelbestuurders en ambtenaren. Marcouch moest en zou de eerste boot vanuit zijn stadsdeel laten afvaren. Marcouch werd in 1969 in marokko geboren, kwam op 10-jarige leeftijd naar Nederlanf, werkte tien jaar bij de politie in Amsterdam en was ook docent. Stadsdeelvoorzitter van Slotervaart was hij vijf jaar, daarna zat hij kort in de  gemeenteraad van Amsterdam.

Lees ook:Marcouch presenteert homonota Slotervaart
Lees ook:Pegida verstoort beëdiging Marcouch als burgemeester Arnhem
Lees ook:Marokkaanse socioloog spreekt over homoacceptatie in Slotervaart
Lees ook:Reminder: socioloog uit Marokko over homoacceptatie
Lees ook:Roze debat met stadsdeelvoorzitters Marcouch en Elatik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>