PvdA ruziet over Marcouch

De afdeling Amsterdam van de PvdA ruziet of Ahmed Marcouch (40) wel of geen nieuwe lijsttrekker moet worden. De stadsdeelvoorzitter van Slotervaart is omstreden vanwege zijn homovriendelijke beleid, maar ook door zijn harde woorden over Marokkaanse hangjongeren (‘tuig’). Veel partijgenoten zien daarom liever een ander: Achmed Baadoud (37) die – anders dan Marcouch – een strikte scheiding van geloof en politiek voorstaat. De laatste heeft aangegeven terug te treden als hij geen lijsttrekker wordt.

De PvdA dreigt daardoor een van zijn ook landelijk bekendste vertegenwoordigers te verliezen. Marcouch, oud-politieman en moskeevoorzitter, ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot partijprominent en Bekende Nederlander. Stadsdeel Slotervaart wordt beschouwd als proeftuin voor onorthodoxe maatregelen. Het hele Haagse kabinet is inmiddels bij hem op bezoek geweest. Volgend jaar moeten de stadsdelen Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld-Slotermeer met elkaar fuseren tot stadsdeel Nieuw-West: een gebied waar veel Marokkanen wonen.

Lees ook:Roze Amsterdam treurt om wegstemmen Marcouch
Lees ook:Verzet PvdA moslims tegen homobeleid Marcouch
Lees ook:Marcouch presenteert homonota Slotervaart
Lees ook:Roze debat met stadsdeelvoorzitters Marcouch en Elatik
Lees ook:Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>