Roze Amsterdam treurt om wegstemmen Marcouch

IMG_20160524_150712Niet de zittende stadsdeelvoorzitter van Slotervaart Ahmed Marcouch, maar Achmed Baâdoud is gekozen tot PvdA lijsttrekker van het nieuw te vormen stadsdeel Nieuw West. In de wandelgangen wordt gespeculeerd dat veel leden van de PvdA Marcouch hebben afgerekend op zijn progressieve standpunten. In zijn stadsdeel was hij tegen wil en dank voortrekker van de homo-emancipatie binnen de Marokkaanse gemeenschap. Dat werd hem door een groot deel van zijn eigen Marokkaanse achterban niet in dank afgenomen. Marcouch (40) schreef een vooruitstrevende homonota voor Slotervaart, wilde een gaycafé in de wijk, liet er een deel van de Canal Parade beginnen en stond zelf vol trots op de voorplecht van de eerste boot die de Parade aanvoerde.

Zijn landgenoot Baâdoud (37) is tot nu toe wethouder in stadsdeel Osdorp, dat samen met Slotervaart en Geuzenveld Nieuw West gaat vormen, dat 130.000 inwoners telt. Hij is minder uitgesproken, al zei hij onlangs tegen MVS Gaystation dat hij niet negatief denkt over het thema moslims en homo’s: ‘Er zijn moslims die homo zijn, ook in Nieuw West, en die moeten net als ieder ander zich vrij voelen.’ Het afserveren van Marcouch is een klap voor de PvdA. De partijtop, waaronder Wouter Bos, hadden duidelijk hun voorkeur voor de voormalig politieman, die in hun ogen een ideaal antwoord is op Wilders. Marcouch haalde het nieuws niet alleen vanwege zijn homobeleid, maar ook vanwege zijn harde aanpak van Marokkaanse reljongeren. Er waren maar liefst drie stemrondes nodig. COC Amsterdam roept Baâdoud op om het homo-emancipatiebeleid van Marcouch voort te zetten. De vereniging heeft de laatste altijd gesteund in zijn voortvarende homobeleid en zal de nieuwkomer ‘stevig in de gaten houden’: naar eigen zeggen ‘blijven meekijken wat er in de praktijk van terecht komt’ (bron: persbericht).

Lees ook:Val Marcouch mede door antihomo sentimenten
Lees ook:PvdA ruziet over Marcouch
Lees ook:Verzet PvdA moslims tegen homobeleid Marcouch
Lees ook:Homostel in Amsterdam Nieuw-West door buren met de dood bedreigd
Lees ook:Pegida verstoort beëdiging Marcouch als burgemeester Arnhem

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roze Amsterdam treurt om wegstemmen Marcouch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>